torsdag 11 september 2014

Lite kyligare... eller?

Ja, vädret är verkligen ombytligt just nu. I den ena stunden så är det regnigt, mörkt och kyligt i luften, medans det i nästa stund är soligt, blå himmel och riktigt varmt. Men vi får njuta av de soltimmar vi kan få och passa på att vara ute och njuta i naturen så mycket som möjligt.
Hösten, när den är som en dag som denna, är helt underbar och ljuvlig med alla färger, hög och klar luft och det känns som ett stillsamt lugn börja lägga sig över trädgården. Snart är det ju dags att "hösta" i trädgården och bädda in blommor och växter inför vintervilan.

Ett av mina senaste handarbeten jag arbetat med den sista tiden är en värmande sjal/halsduk, som kan komma till bra användning de ruggiga och kalla dagarna när man kan behöva lite extra värme. Jag har även gjort ett par matchande pulsvärmare som passar till sjalen, bägge dessa alster enligt egen design.
Sjalen och pulsvärmarna är stickade i ett helt ljuvligt dimgrönt garn som består av 50% alpackaull och 50% fårull, mjukt och värmande.Sjalen är enkel i designen, trekantsform med en stickad volangkant runt, allt i rätstickning. Pulsvärmarna har jag stickat i dubbel resår och sedan avslutat med en likadan volangkant som på sjalen.
Lite tidskrävande arbete med sjalen men det blev bra till slut i allafall. :-)

Önskar er alla en skön höstdag!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar