lördag 20 september 2014

Lördagsmys

Tidig lördagsmorgon, dimman hänger i trädtopparna och omsluter träden, som nu så sakta börjar skifta i höstfärger. Då kan det vara mysigt att ta på morgonrocken och dra på ett par myssockor, brygga en kopp te eller kaffe och bara sätta sig och mysa lite. Låta dagen och kroppen vakna så sakteliga innan dagens aktiviter och "måsten" kräver din tid.



Jag har stickat en härlig myssocka, en raggsocka men med lite längre skaft och lite "lösare" i strukturen än en vanlig raggsocka. Skaftet är stickat med spiralresår i ett raggsocksgarn innehållande 70/75% ull och 30/25% polyamid för att bli extra slitstarka. Tvättas i maskin i 40 grader. Kan fås med flätor eller vanlig resårstickning i skaftet också o givetvis finns det i både barn och vuxen storlekar.


Ett par härliga pulsvärmare kan också vara skönt att ha på sig när det blir lite kallare. Här ett par jättefina pulsvärmare, lite längre modell, som mamma har stickat. Spetsstickade i 100% underbart mjukt och varmt alpacka garn. Färgen, lite "dimmig" grålila, är ju också helt ljuvligt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar